Vláknina umí řešit problém nedostatku rajčat

Ceny rajčat v posledních měsících prudce vzrostly, což donutilo některé výrobce potravin přeformulovat své receptury s jejich vysokým obsahem. Výzvou je ale zachovat texturu a pocit plnosti v ústech. Začleněním citrusové vlákniny do rajčatových produktů můžeme poskytnout nákladově efektivní alternativu při zachování stejné lahodné chuti a textury. Výhody naší citrusové vlákniny…

Acerola powder jako náhrada za kyselinu askorbovou (E300) při výrobě chleba

Acerola Powder Origin™ AC17 a AC34 funguje jako přírodní bez E alternativa k použití kyseliny askorbové (E300), jejíchž vlastností se využívá při výrobě chleba pro její schopnost zlepšit vlastnosti těsta. V případě použití Acerola Powder se prokázalo, že nedochází ke změně reologických a fyzikálních vlastností chlebů v porovnání s použitím E300.  …

Optimalizace škrobové textury pomocí přídavku pektinu

Pektin má vynikající vlastnosti jako želírující činidlo, zahušťovadlo a stabilizátor. Je to přírodní vláknina, což z něj činí perfektní složku pro vytváření moderních produktů. V určitých aplikacích např. při výrobě ovocných pomazánek, náplní, bombónů atd. může částečná náhrada škrobu pektinem od Herbstreith & Fox velmi pomoct struktuře a stabilizaci Vašeho produktu….

OVOCNÉ POMAZÁNKY BEZ PŘÍDAVKU CUKRU

Množství výrobků se sníženým obsahem cukru a nižším počtem kalorií neustále roste. Mnoho spotřebitelů se zaměřuje ve smyslu zdravé výživy také na ovocné pomazánky. Proto jsou typy pomazánek bez přidaného cukru stále populárnější, ale jsou také skutečnou výzvou pro výrobce. Můžete však využít náš pektin. Více…

Perník s Herbaroom®

Pokud chcete zdůraznit barvu a chuť, aniž byste museli používat jednotlivá barviva a dochucovadla, právě Herbarom® může být řešením. V poslední době spotřebitelé stále více požadují přísady, které jsou co nejpřirozenější. Tento požadavek je s tímto trendem v souladu včetně svého značení „jablečný extrakt“ a nabízí tak spotřebitelsky přívětivý přístup. clean…

Rostlinné alternativy masa

Posun k rostlinné stravě bude i nadále hrát hlavní roli v lidské výživě. Spotřebitelé ve své každodenní výživě hledají udržitelnější produkty a širší rozmanitost rostlinných alternativ. Vlastnosti multifunkční citrusové vlákniny Herbacel® AQ Plus Citrus v rostlinných masných výrobcích: ✔ tvorba textury ✔ vysoká vaznost vody ✔ emulgační vlastnosti ✔ clean…